Follow Me @Charmedka

05.05.18

Movie tip: Avengers: Infinity War


Anotace: Snímek Avengers: Infinity War završuje neuvěřitelnou desetiletou cestu filmovým světem studia Marvel a přináší na stříbrná plátna nejsmrtonosnější a nejultimátnější válku všech dob. Avengers a jejich superhrdinští spojenci musí riskovat úplně vše a pokusit se porazit mocného Thanose dřív, než jeho bleskový útok, provázený ničením a zkázou, zničí vesmír jednou provždy.

Letos ty návštěvy kina trochu flákáme, ale věřím, že slabší začátek roku napravíme. Tentokrát jsme si nemohli nechat ujít nové Avengers, na které jsem se fakt hodně těšila a určitě jsem nebyla jediná, protože bylo naprosto narvané kino.

Posledně jsme byli na Black Pantherovi, který byl super, stejně tak třetí Thor či dvojka Strážců Galaxie. Pokud i Vy patříte mezi fanoušky zmiňovaných filmů, tak budete nadšení. Avengers mají totiž posily a že jich není málo.

Celkově mě filmy s více superhrdiny najednou baví o kapku více než ty, kde sám jeden hrdina musí utáhnout celý příběh. Avengers: Infinity War má neskutečně dobré hodnocení, při psaní článku hodnocen jako osmý nejlepší a už v průběhu sledování mi bylo naprosto jasné, proč tomu tak je. Zaslouží si ho na 100%.

Většina superhrdinů má ve filmu tak nějak stejně prostoru, není tu snad žádný, který by přesahoval ostatní. Zrovna ale třeba Black Panther si užil svoji chvilku slávy až spíše ke konci a můj oblíbenec Groot též nebyl úplně tahounem, i když těch pár scén stálo za to.

Jak se mi nelíbil film Doctor Strange, tak jeho postava v jiných filmech mě opravdu velmi baví. Scény s jeho triky a kouzly mě bavily snad možná nejvíce a doufám, že prostor bude dostávat i nadále. Vůbec poprvé se mi líbil herec Chris Evans, který ztvárňuje Kapitána Ameriku. Nová image mu sedne, nikdy bych nevěřila, že to řeknu, ale je z něj najednou fešák.

Thanos je výborná záporná postava. Zajímavá v tom, že s jeho filozofií vlastně na jednu stranu i můžete souhlasit. Za mě dokonale propracovaný charakter záporné postavy. Jsem dost zvědavá, co se bude dít dál, takže se nemůžu dočkat dalších filmů.

Tohle byl nářez od začátku do konce. Hned v prvních deseti minutách Vám spadne brada, zatajíte dech a film Vás nenechá ani na chvilku vydechnout. Je to jedna akce za druhou a stejně tak jedna smrt vedle druhé. Do kina s sebou kapesníčky, protože Vaši oblíbení hrdinové budou umírat ve velkém.

Já jsem opravdu nadšená, i po shlédnutí hodnocení jsem nevěřila, že to bude až tak dobré. Honza samozřejmě tvrdí, že tam byla spousta nelogických nesmyslů, jasně, možná byla, průměrný divák ale nezačne vymýšlet jiné bojové strategie, kterými hrdinové dosáhnou vítězství. Film by jinak byl o ničem, takže asi není moc dobré se do hloubky rýpat ve scénáři.

Ještě teď jsem z filmu totálně rozpolcená, ovšem v dobrém slova smyslu. Avengers jsou akční, nepostrádají humor, i když zároveň je příběh vážnější. A ten konec? Bože, to je naprostá bomba, přesně takovéhle konce miluji.
Hodnocení 5*


Viděli jste už Avengers?
Co na film říkáte?

6 komentářů:

  1. Taky bez okolků dávám 5 hvězdiček! Byla to naprostá paráda a jsem z filmu víc než nadšená :) Neočekávala jsem, že to bude taková bomba. A i když se mi konec moc nelíbil (to ani nemohl, přeci jen to bude mít pokračování, tak to muselo skončit tak, jak to skončilo), šla bych film klidně znovu. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Výborná lákačka na film :) Já se na něj chystám dneska a doufám, že mi vážně spadne brada, jako tobě :)

    OdpovědětVymazat
  3. Přesně takhle se láká na film! :D Ihned stahuji.:)

    OdpovědětVymazat