Follow Me @Charmedka

21.03.18

Alice Clayton - Zrzka se odhaluje

Spisovatel: Alice Clayton
Originální název: The Redhead Revealed
Série: Zrzka
Díl: 2.
Počet stran: 250
Rok vydání: 2014
Vydání originálu: 2010
Nakladatelství: Mladá fronta
Vazba knihy: Vázaná
Zrzce Grace jde všechno jako po másle. Zkouší svou vysněnou roli v muzikálu na Broadwayi a telefon jí zaplavují „žhavé“ textovky a fotky od jejího miláčka Jacka Hamiltona, kluka, na kterého si brousí zuby snad každá ženská od západu po východ. Bože, vždyť Jack je filmová hvězda a na vrchol dokáže neomylně dovést nejen Grace, ale i svou kariéru…
Co na tom, že Grace žije v New Yorku a Jack v Kalifornii? Jenže idyla netrvá dlouho. Vztah na dálku je pěkná dřina, stejně jako nutnost udržet ho před neodbytnými novináři pod pokličkou. Společných víkendů, byť sebevášnivějších, je žalostně málo a Jackovy fanynky? Tak ty jsou jako utržené ze řetězu — nedají mu chvilku pokoj. Kromě toho si na Grace už dlouho dělá zálusk její dávná láska Michael, jenž jí kdysi zlomil srdce a teď ji chce získat zpátky. A když se začne proslýchat, že Jackovy city k nádherné, nohaté bývalce dosud nevyhasly, Grace zapochybuje. Dokáže jejich vzájemné pouto vyvážit nevýhody vztahu na dálku, nebo dá Grace přednost klidu a jistotě, kterou jí nabízí Michael?

Něco ke knize

Zrzce Grace se splnil sen. Dostala roli v muzikálu na Brodwayi a její vztah se sexy Briťákem jde také jako po másle. Jenže kvůli práci je dělí ne zrovna malá vzdálenost. Zatímco Grace šla kvůli divadlu do New Yorku, Jack natáčí v Kalifornii. Udržet vztah na dálku není žádná sláva, kor pokud se jedná o utajovaný vztah.

Na každém rohu na Jacka číhají fanynky a bulvár je plný článků a fotek s jeho kolegyní. Grace začíná mít pochybnosti, vyvolává hádky a nablízku je její první opravdová láska, producent Michael, který je ochoten nabídnout ji rameno.


Moje hodnocení a dojmy

Vztah Grace a Jacka vypadá naprosto idylicky. Oba jsou jak zamilovaní puberťáci, kteří na sebe nedokážou přestat myslet. Prostě sen každé z nás. Aby kniha nebyla jen samá cukrová vata, autorka obě hrdličky rozdělila a poslala je pracovat úplně jinam.

Ač je Jack velmi mladý a očekávalo by se od něj, že bude jednat impulzivně a nerozumně, tak tomu tak není. Naopak Grace začíná ztrácet půdu pod nohama. Její sebevědomí klesá, bulvár se jí dostává pod kůži a to vyústí v to, že je akorát protivná a o vztahu s Jackem začíná pochybovat. A co by to bylo za knihu, kdyby se v ní neobjevil ještě někdo třetí. Nejlépe bývalá láska, která je aktuálně k dispozici a velmi ochotná pofoukat bebíčko.

Druhý díl je určitě o něco zajímavější než díl první. Zatímco první díl byl opravdu takový seznamovací, tak zde už mají hrdinové plnohodnotný vztah, nad kterým se začínají objevovat první mráčky.

Grace mi občas lezla na nervy, zbytečně vyvolávala problémy. Na jednu stranu ji chápu. Je slavná, její přítel také a určitě není nic příjemného číst o sobě špínu. Devět let není takový věkový rozdíl, ale pokud jste slavní, rozhodně se to probere a je naprosto jasné, že fanynky nebudou zrovna milé.

Zrzka se odhaluje je označována jako volné pokračování, určitě ale doporučuji přečíst předchozí díl, byla by škoda, aby Vám unikl úvod a seznamování, které bylo milé.

Kniha rozhodně neztratila na čtivosti a čtenářky se konečně dočkají i pořádnějších erotických scén. Právě erotické scény občas bývají kamenem úrazu, naštěstí tahle série s tím nemá problém. Nejsou nijak hloupé, čte se to vážně dobře.

Série mě baví, ač se teda nejedná o žádný zázrak, který by jste si musely přečíst znovu, tak je to příjemná série, která se dobře čte a rozhodně neurazí.

Žádné komentáře:

Okomentovat