Follow Me @Charmedka

19.03.18

Alice Clayton - Kdopak je ta zrzka

Spisovatel: Alice Clayton
Originální název: The Unidentified Redhead
Série: Zrzka
Díl: 1.
Počet stran: 248
Rok vydání: 2013
Vydání originálu: 2010
Nakladatelství: Mladá fronta
Vazba knihy: Vázaná
Ambiciózní třiatřicetiletá Grace Sharidanová přijíždí do Los Angeles splnit si svůj velký životní sen a stát se divadelní a muzikálovou herečkou. Zdá se, že ji nemůže nic zastavit! Je talentovaná, krásná, výjimečná, má zkušenosti i kamarádku s těmi správnými kontakty. A je odhodlaná neustoupit ani o píď!

Na své cestě za s
lávou však nečekaně potká o devět let mladšího Jacka Hamiltona – vycházející hvězdu všemi napjatě očekávaného seriálového trháku s nepřebernou škálou milostných zkušeností, bohatou fantazií a přímo vražednou dávkou sexappealu. Takové kombinaci by neodolala žádná! A tak není divu, že se i Grace navzdory rozumu začne situace vymykat z rukou a vášnivé dobrodružství brzy překročí hranice nevinného románku. Může začínající vztah zkomplikovat Graceinu slibnou hereckou kariéru? Dokážou společně překonat zrádná úskalí slávy? Podaří se Grace obstát v konkurenci zástupů Jackových fanynek? Vyrovnat se s nájezdy senzacechtivých novinářů? A především – budou schopni překonat několikaměsíční odloučení? Zvlášť když se kolem Grace začne ochomýtat její studentská láska Michael.

Něco ke knize

Grace je něco málo přes třicet, je svobodná, bezdětná a toužící stát se úspěšnou herečkou. Už jednou to nevyšlo, ale teď je starší a sebevědomější. Konečně sebere odvahu, sbalí si věci a odjíždí do Los Angeles, kde se ji ujme kamarádka Holly, úspěšná manažerka hollywoodských hvězdiček.

Jack Hamilton je mladý, pohledný a jeho herecká kariéra je právě na vzestupu. Na jedné party se seznámí s Grace a oba si padnou do oka i přesto, že je Jack o devět let mladší. Grace se snaží udržovat odstup a vztah v přátelském duchu, co by na románek řekl bulvár a fanynky? Jenže si s Jackem vážně rozumí a on nemá sebemenší problém s věkovým rozdílem.


Moje hodnocení a dojmy

Doma na přečtení teď čeká poměrně dost knih z Mladé fronty. Většinou se jedná o romány pro ženy a erotické série, ke kterým se určitě v dohledné době dopracuji, takže můžete očekávat recenze. Právě jednou z nich byla i tahle trilogie od Alice Clayton.

Erotické romány mám ráda, takže jsem se na Zrzku docela těšila. Jedná se o poměrně tenoučkou knížečku, takže je to opravdu jednohubka maximálně na dva dny, celou sérii slupnete jako malinu.

Zrovna tenhle první díl se nedá označit za erotickou knihu. Jestli počítáte s tím, že hlavní hrdinové na sebe hned skočí, tak se pletete. Autorka nás vezme do světa Hollywoodu, kde se snaží Grace prosadit a Jack právě natáčí film podle oblíbené knižní série, fanynky mu téměř samy skáčou do postele a Grace připadá, že jejich vztah by neměl smysl. On je mladý a pohledný a ona třicátnice.

Vztah se rozvíjí pomalu a začíná v přátelském duchu, ve kterém se i dlouho drží. Když už konečně k něčemu dojde, tak rozhodně nečekejte žhavý sex, ale spíš jen romantickou orální jízdu :D

Postavy jsou ale velmi sympatické. Grace je inteligentní, nádherná a Jack na svůj věk také dost rozumný. Já si ovšem nejvíce oblíbila Holly, to je vedlejší postava, kterou zkrátka budete milovat. Energická, rázná, chytrá a pořádně sarkastická.

Kniha je čtivá, romantická a zpříjemní Vám odpoledne. A určitě i naláká k pokračování. Po přečtení jsem se okamžitě vrhla na druhý díl.

2 komentáře:

  1. Pěkná recenze, na pokračování série jsem koukala v LK a musím říct, že mě docela mrzela absence tohohle prvního dílu. Série mi přijde jako skvělá opdočinková četba na odreagování a vypnutí... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také mám z LK, ale už kdysi jsem ji kupovala, teď tam mají asi už jen zbytky. Hodně sérií mají ale od druhého dílu a časem se až objeví první :)

      Vymazat