Follow Me @Charmedka

26.06.17

Laurell K. Hamilton - Micah

Spisovatel: Laurell K. Hamilton
Originální název: Micah
Série: Anita Blake - Lovec upírů
Díl: 13
Počet stran: 184
Rok vydání: 2013
Vydání originálu: 2006
Nakladatelství: Epocha
Vazba knihy: Vázaná s přebalem
Existují různé důvody, proč povolat mrtvého - některé soukromé, jiné veřejné. Tentokrát zemřel svědek ve federálním případu dříve, než mohl poskytnout svědectví. Anita Blakeová se ocitá na cestě do Filadelfie, aby ho oživila. Není však sama - letí s ní Micah, vůdce saintlouiského pardu leopardodlaků. Její milenec a král k její královně, jediný milenec, který jí rozproudí krev pouhým pohledem zelenožlutých kočičích očí.
Jeho společnosti si užívá do chvíle, než se Micah zmíní o tom, že to je poprvé, co budou spolu sami. Bez Jean-Clauda, bez Richarda i kohokoli jiného. Jen ona a Micah. A všechny její obavy a pochyby…

Něco ke knize

Anita je na cestě do Filadelfie, kde ji čeká nový případ. Jejím úkolem bude oživit svědka zločinu, který zemřel dříve, než mohl svědčit. Oživit čerstvou mrtvolu není žádný problém, ten ovšem nastává v soukromé sféře.

Společně s Anitou jede i Micah, král leopardí smečky, její milenec a člověk, kterého Anita opravdu miluje. Při ubytování na hotelu si oba uvědomí, že je to vlastně poprvé, kdy jsou spolu jen sami dva. Anita si vždy udržovala odstup a s Micahem to není tak jednoduché a to ji děsí.

Moje hodnocení a dojmy

Po nějaké době jsem opět sáhla po sérii Anita Blake. Bohužel se do dalších dílů nutím stále více, jelikož kvalita stále klesá a obávám se, aby se brzy z úžasné série nestal pouhý brak. Nejnovější díly ani ještě nemám koupené a nejhorší je, že se na ně ani netěším a čtu spíše jen proto, že jsem tuhle sérii milovala a pevně doufám, že se opět zlepší.

Třináctý díl s názvem Micah tedy vůbec nebyl špatný. Avšak nejedná se o regulérní díl, ale pouze o krátkou novelu asi o 124 stránkách. Zbytek stran je věnován ukázce dalšího dílu. Sice Micah nebyl špatný, ale na druhou stranu je to naprosto zbytečná kniha a těch pár stran se dalo šoupnout do jakéhokoliv jiného dílu.

Jak už název napovídá, hlavní roli zde bude mít Micah, Anitin milenec. Ostatní postavy, hlavně tedy všichni chlapi, jdou do pozadí. To ovšem neznamená, že by i tak krátký příběh nebyl přeplněn hromadou sexu a perverznostmi.

Micah je určitě oblíbenou postavou, avšak doposud se o něm toho moc nevědělo. A právě tady autorka jeho fanoušky potěší. Čtenář konečně odhalí jeho tajemnou minulost a více mu pronikne pod kůži. Bylo to čtivé a rozhodně zajímavé, i když pochopitelně se to neobešlo bez intimních detailů.

Ani práce Anity coby nekromantky nebyla vůbec marná a oživování další mrtvoly mě fakt bavilo. Více takových případů a neřeknu ani popel.

Novela je to povedená, ale jak jsem psala, celkem zbytečná. Jen škoda, že takovouhle kvalitu si nedrží i další díly.

Žádné komentáře:

Okomentovat