Follow Me @Charmedka

23.11.16

Richelle Mead - Ohnivé srdce

Spisovatel: Richelle Mead  
Originální název: TheFiery Heart
Série: Pokrevní pouta  
Díl: 4.
Počet stran: 352
Rok vydání: 2014
Vydání originálu: 2013
Nakladatelství: Domino
Vazba knihy: Brožovaná
Připadaly vám předchozí tři díly jako klid před bouří? Tak ta bouře právě nastává!

Alchymistka Sydney Sageová už velmi dlouho balancovala mezi tím, co jí bylo odjakživa vštěpováno jako její povinnost, a mezi tím, co sama cítila. A teď se v jediném okamžiku, na který fanoušci Richelle Mead nikdy nezapomenou, odhodlá k rozhodnutí tak odvážnému, že jím překvapí i sama sebe...

Ani pak ale nemá vyhráno. Jako by nestačilo, že musí proplouvat mezi důsledky činu, kterým obrátila svůj život vzhůru nohama! Do toho se navíc snaží sblížit se svou sestrou Zoe, i když jí nikdy nemůže svěřit své největší tajemství. Nadále spolupracuje s legendárním Marcusem, díky němuž úplně změnila svůj názor na alchymisty. A v neposlední řadě se Sydney snaží uplatnit své neobyčejné magické schopnosti – pokud se jí totiž podaří to, co má v úmyslu, zničí vědomě vše, k čemu byla zrozena a vychovávána...

Bylo by toho vrchovatě i pro holku, která nemusí vést dvojí život a tajit před většinou světa vše, co považuje za důležité. Včetně lásky. Protože teď se totiž hraje o všechno.

Něco ke knize

Alchymistka Sydney konečně zjistila, co je její organizace vlastně zač. Již nespoléhá na to, co ji bylo od kolébky vštěpováno, ale řídí se vlastními instinkty a hlavně city. Stále spolupracuje se zběhlým alchymistou Marcusem Finchem a snaží se najít důkazy proti ostatním alchymistům. Kdyby se tohle alchymisté dozvěděly, skončila by Sydney hodně špatně.

Sydney se opravdu mění, důkazem je i to, že již bez výčitek praktikuje magii. Sama se snaží přijít na způsob, jak vyrobit inkoust, který by překreslil tetování a tím pádem odstranil vliv alchymistů. A Adrian? Když už změna, tak pořádná, na co potlačovat vzájemné city. Svůj vztah ovšem musí tajit a že je to pěkná fuška, zvlášť když do Palm Springs jako posila byla poslána Sydneyina mladší sestra Zoe, která se se svou nenávistí vůči morojům a dhampýrům vůbec netají.

Moje hodnocení a dojmy

I když mě třetí díl tolik nepohltil, ihned po jeho dočtení jsem se vrhla na pokračování. Co Vás jako první upoutá, je kapitola nadepsaná slovem Adrian. Ohnivé srdce je psáno rovnou ze dvou pohledů a to z pohledu Sydney a právě Adriana.

Tohle byl moc dobrý krok. Čtenář se konečně dostane do hlavy morojovi, který navíc ovládá éter. I když někdy Adrian působí jako sebevědomý krasavec, díky jeho myšlenkám a pocitům zjistíte, že je i hodně citlivý a na Sydney mu opravdu záleží.

Je sice pravda, že občas jsem se ztrácela a nevěděla jistě, jaký pohled čtu, ale vždy jsem se zas rychle chytla a tuhle změnu beru opravdu jako plus. Adrian je zábavný, jeho hlášky trefné a knize dodávají humor, který ji činí ještě čtivější.

V knize byla opět spousta prostoru věnována vztahu mezi Sydney a Adrianem, ale přesto mi přišla kniha zábavnější a akčnější než předchozí díl. Sydney řeší jeden problém za druhým, je neustále v jednom kolem a sestra ji život vůbec neusnadňuje.

Příchod mladší sestry Zoe se mi líbil. Je vlastně naprosto stejná, jako bývala Sydney. Svoji nenávist dává jasně najevo a práci alchymistky bere vážně. Sydney se proto musí hodně přetvařovat a nenápadně Zoe poňoukat.

Čtvrtý díl zas můžu hodnotit maximálním počtem hvězdiček. Mě to bavilo, kniha byla příjemná, akční, romantická a ten konec naprosto dokonalý. Zas Richelle Mead, kterou tak zbožňuji. Bohužel poslední dva díly doma ještě nemám, takže nejspíše si dám zas odstup, ale doufám, že se k nim dostanu co nejdříve.

1 komentář:

  1. Od Richelle jsem jeste nic necetla. Ale mozna nekdy zkusim Vampyrskou akademii :-)

    OdpovědětVymazat