Follow Me @Charmedka

14.05.16

Jesse Kornbluth - Manželský sex | RC review

Spisovatel: Jesse Kornbluth
Originální název: Married Sex
Počet stran: 212
Rok vydání: 2016
Vydání originálu: 2015
Nakladatelství: Domino
Vazba knihy: Vázaná s přebalem

Únik z nudy manželského sexu může nabýt rozličných podob. Málokterá z nich se ale obejde bez následků...

David Greenfield je rozvodový právník z Manhattanu, takže velmi dobře ví, kam až může člověk klesnout. Za léta praxe už vyslechl bezpočet nechutných a intimních příběhů, které provázejí rozpadlá manželství. On sám je v tomto ohledu naprosto spokojený: svou ženu Blair si vzal před dvaceti lety a nikdy toho rozhodnutí nemusel litovat.

I ti nejvyrovnanější z nás jsou ale občas vystaveni pokušení, kterému je téměř nemožné odolat. V Davidově případě má podobu atraktivní fotografky Jean, která ho požádá, aby se stal jejím milencem. Jen na šest týdnů, pak ji zase pracovní povinnosti odvedou do světa.

David váhá. Nechce se dopustit nevěry, vždyť přece až moc dobře ví, kam až to může vést. Ovšem na druhou stranu... Kdyby se přidala i Blair, už by to přece nebyla nevěra. Chvíle strávené ve třech by naopak mohly být vítaným oživením rutiny, do které manželský sex po mnohaletém soužití neodvratně upadne. Nikomu přece neublíží, když si splní svou celoživotní sexuální fantazii. Anebo se v tomto úsudku David trestuhodně mýlí?

Něco ke knize
David  Greenfield je velmi úspěšný, rozvodový právník. Za svou kariéru už si vyslechl tolik životních příběhů a důvodů k rozvodu, že sám je ještě šťastnější za manželství, které má. I po dvaceti letech svou ženu stále miluje a jejich intimní život rozhodně nezapadl do nudného stereotypu.

Avšak i v takto spokojeném manželství může dojít k pokušení a nejistotě. Davidovo pokušení se jmenuje Jean, velmi půvabná fotografka, která mu nabídne, aby se po dobu šesti týdnů stal jejím milencem. Diskrétně, bez závazků a pak pracovně odjede do světa.

David rázně odmítne, ale uvnitř ho stále hlodá pokušení. Se svou manželkou kdysi uzavřel dohodu. Jakmile jeden z nich bude na zcestí, musí svého potencionálního milence přivést domu představit. David se Blair svěří a sám sebe ujišťuje, že pokud se Blair přidá, už to nebude nevěra, ale pouze nové oživení jejich sexuálního života. Vždyť co by se mohlo stát.

Moje hodnocení a dojmy
Nad touhle knihou jsem docela dlouho váhala. Jak u jiných knih mám jasno, zda si je chci přečíst, nebo mě nechávají naprosto chladnou, tak tady jsem byla hodně na pochybách. Ani nevím, co mě odrazovalo. Možná obálka, ano, patřím k lidem, kteří hodně dají na vzhled knihy. Domino mívá krásné obálky, které upoutají, avšak tahle je pro mě méně povedená, taková nijaká.
Druhým důvodem bylo možná to, že knihu Manželský sex napsal chlap. Nic proti mužským autorům, to vůbec. I erotické romány mám ráda, ale trošku jsem se bála, jaký bude erotický román právě z pohledu chlapa. Nakonec jsem se rozhodla, že když mu dám šanci, nic za to nedám a třeba budu příjemně překvapená.

Kniha je tenoučká, má pouhých dvě stě stran, takže jsem ji přečetla za jedno dopoledne. Navíc se čte tak skvěle, že to snad ani nejde u ní strávit více času. Od první stránky Vás chytne a nepustí. Je to perfektně napsané. I když jsem teď četla spousty skvělých knih, tahle je rozhodně napsaná nejlépe. Stránky ubývají, ani se nanadějete a jste na konci.

Hlavní postavy mi byly sympatické, líbil se mi harmonický vztah mezi Davidem a Blair, proto jsem malinko nechápala, proč má potřebu to David kazit někým třetím. No prostě chlap. Od začátku mi bylo jasné, kam děj bude směřovat a jak to dopadne, přesto jsem se ani na jedné stránce nenudila a hltala jednu stránku za druhou.

U knihy se možná i zamyslíte, zda je nutné plnit všechny svoje tajné touhy. Někdy splnění svých snů může mít vážné následky a dokonce Vám zničit život. I když je v knize několik erotických scén, nemyslím si, že by tam byly vyloženě prioritní. Řekla bych, že kniha má větší hloubku, David předpokádal, že splnění jeho sexuální fantazie bude mít pouze pozitivní následky a místo toho možná zaplatí až moc vysokou cenu za pár vzrušujících momentů.

Pro mě je kniha velmi milým překvapením. Reálný děj, který je velmi čtivý, erotické scény vzružující, sympatické hlavní postavy. Jsem spokojená a docela i natěšená na další dílo autora.

Moc děkuji nakladatelství Domino za poskytnutí recenzního výtisku. 

Žádné komentáře:

Okomentovat