Follow Me @Charmedka

11.10.14

Sophie Kinsella - Báječné nakupování se sestrou

Spisovatelka: Sophie Kinsella
Originální název: Shopaholic & sister
Série: Shopaholic
Díl: 4
Počet stran: 331
Rok vydání: 2006
Vydání originálu: 2006
Nakladatelství: BB/art
Vazba knihy: Vázaná s přebalem
Becky Bloomwoodová si myslela, že manželství s Lukem Brandonem bude jedna veliká krabice štěstí od Tiffanyho. Ale upřímně řečeno, není to zase taková pohádka, jak původně doufala. Trampoty začnou hned o líbánkách, kdy Lukeovi jenom tak docela malounko zalže o jednom docela malinkém nákupu. Teď má přísný rozpočet, přišla o práci a nejhorší ze všeho je, že její milovaná Suze si našla jinou nejlepší kamarádku. Cítí se dost bídně, ale vtom dostane neuvěřitelnou zprávu. Má sestru, o níž vůbec nevěděla! Becky jásá. Konečně opravdová sestra! Budou mít tolik společného! Budou spolu chodit nakupovat... vybírat společně boty... chodit společně na manikýru... Ale setkání se sestrou ji naprosto zdrtí. To přece nemůže být pravda. Copak opravdu Beckyina sestra, kterou tak dlouho postrádala, může ... nenávidět nákupy?

Něco ke knize
Manželství s Lukem není tak dokonalé, jak si představovala. Vše začne u docela nevinné lži, kdy Lukovi zalže o nákupu na líbánkách. Její rozpočet je pěkně zkrácen a ještě přijde o práci. Vše se jí hroutí až do jednoho dne, kdy zjistí, že má sestru. Sestru, která určitě bude úplně stejná. Sestru na nákupy. Sestru na manikůru. Sestru na kosmetiku a společné vybírání bot. Ale člověk, kterého pozná, může to vůbec být její sestra? Ta osoba, která nákupy nesnáší?

Moje hodnocení a dojmy
A je tu čtvrtý díl ze série Shopaholic. Opět Becky a její nákupy, kterým nedokáže odolat. Tentokrát ale řeší i jiné problémy a to jak ve vztahu s Lukem, tak s nově objevenou sestrou a že problémů je opravdu hodně.

Teda upřímně, tahle kniha je tak pitomá, až jsem si ji zamilovala. :D Nad počínáním Becky jsem občas až kroutila hlavou, je tak naivní a hloupoučká, že se to nedalo, ale u tohohle dílu jsem se neskutečně bavila a řadím ho mezi ty nejlepší. Občas mě ale štvala nová sestra, je to člověk, který je tak trochu mimo, chápu, že s Becky nesouhlasí, ale je celkově jinde než většina lidí s jejími názory.

Prostě tuhle sérii zbožňuji, pokud jste četly předešlé díly, nebo jiné knihy od Sophie Kinselly, tak neváhejte.

Žádné komentáře:

Okomentovat