Follow Me @Charmedka

30.10.14

Alexandra Ivy - Chuť temnoty

Spisovatel: Alexandra Ivy
Originální název: Darkness Everlasting
Série: Strážci věčnosti
Díl: 3.
Počet stran: 405
Rok vydání: 2010
Vydání originálu: 2008
Nakladatelství: Levné knihy
Vazba knihy: Brožovaná
Darcy Smithová vždy cítila, že se něčím liší od ostatních lidí-jen kdyby věděla, jak moc. O svém pravém původu má jen nejasné tušení, neboť vyrůstala v adoptivní rodině. Jak veliká je její cena pochopí, až když je osudově vtažena do nemilosrdného boje mezi upíry a vlkodlaky, a zároveň objevuje nový svět plný extáze-a temných vášní.
Spalovaný touhou po Darcy by udělal Styx-vládce všech upírů- cokoliv, jen aby ji dostal ze spárů Salvatora, smrtelně nebezpečného vůdce vlkodlaků. Salvator ví, že čas vlkodlaků se krátí. Téměř na pokraji vyhynuté své rasy se nezastaví před ničím, aby získal Darcy jako svou královnu-protože ona je klíčem k jejich záchraně.

Něco ke knize
Darcy vždy věděla, že se od normálních lidí odlišuje, ale o svém původu neví nic, vyrůstala v adoptivních rodinách a zrovna rodina je to, po čem vždy toužila. Po opravdové rodině. Pracuje jako servírka, sice vydělává mizerné peníze, je sama, ale v podstatě žije poklidný život. Až do doby, než se v baru objeví chlap s dvěma gorilami v závěsu a chce, aby Darcy šla s ním. Darcy využije příležitosti a uteče, ale daleko nedoběhne a ještě uvnitř jí chytí záhadná postava a unese jí.

Tou záhadnou postavou je upír Styx, současný vládce všech upírů. Darcy samozřejmě není nadšená, ale druhou možností byl král vlkodlaků Salvatore, který o ní má velký zájem a který je trnem oku právě Styxovi. Ten se snaží Darcy před Salvatorem chránit, jelikož Salvator skrývá, k čemu Darcy potřebuje, ale chce jí stůj co stůj. Jenže komu má Darcy věřit?


Moje hodnocení a dojmy
Třetí díl je od začátku zahalen tajemstvím. Kdo je Darcy a k čemu jí Salvator potřebuje? Chuť temnoty je již od začátku nejlepším dílem a až do konce si svoje místo drží.

Je plný akce, napětí a intrik. Až v podstatě na konci se dozvíte, k čemu je Darcy užitečná, do té doby můžete jen hádat.

Určitě doporučuji sérii číst tak, jak jdou díly za sebou. I když každý díl je nový příběh, postavy se zde opakují.  Znovu se zde setkáváme například se Shay, Dantem, ale hlavně i chrličem Levetem, který zde má velký prostor. V podstatě patří mezi hlavní postavy. S Darcy se sblíží a ochraňuje jí. Chrlič je pro mnohé otravná postava, upírům pije krev, ale já osobně ho mám ráda. Je kousavý, ironický a milý.

Darcy i Styx mi přijdou zatím jako nejlepší postavy, Darcy je mi sympatická, i když někdy jedná zbrkle a asi má pocit, že si zvládne poradit, přesto jsem si jí oblíbila.

Co bych ale vytkla a to ne jen tomuhle dílu, ale všem.. Objevuje se v ní spousta chyb, chybí písmenka, je tam strašně moc překliků. Kdyby jen pár, stane se, ale to je jedna chybka za druhou.

Žádné komentáře:

Okomentovat